Historia

Marraskuussa vuonna 1998 kokoontui innokas porukka Wiurilan kartonon saliin keskustelemaan oman ratsastusseuran perustamisesta Wiurilaan, Halikkoon. Halusimme seuralle nimen, mikä kertoo meidän harrastavan muutakin kuin ratsastusta. Wiurilan Hevosurheilijat ry eli WiuHu merkittiin yhdistysrekisteriin vuonna 1999.

WiuHu järjesti ensi töikseen kansallisen tason valjakkoajokilpailut Halikossa. Kilpailuihin osallistui 26 kilpailijaa, joista kolme oli WiuHun omia jäseniä. Valjakkoajokilpailujen lisäksi WiuHu järjesti muutamia seuratason koulu- sekä esteratsastuskilpailuja Wiurilan tallilla. WiuHu toimi itsenäisenä seurana vuoteen 2003 saakka. Tällöin WiuHu sulautui Salon Ratsastusseuraan niin, että se toimi kuitenkin omana jaostona ja järjesti valjakkoajokilpailuja edelleen vuosittain. Syksyllä 2008 seura itsenäistyi ja alkoi jälleen toimia monipuolisemmin ja järjestää valjakkoajokilpailujen ohella aktiivisesti seuratason koulu- ja estekilpailuja.

Hanna Asklöf - Edenwoods Cassiopeia Cashel 2013
Jaana Ora - Yläharjun Paulette & Sharlotte Moon 2004